PANIK!!!!!

...tänkte jag skulle förbereda lite inför imorgon, det ska ju tydligen bli jättevarmt...gick upp för att prova shorts och 3/4 byxorna..F-N upptäcker att jag kan inte ha ett enda par!!!! Det är ju i och för sig roligt att det då är åt rätt håll...men jag HATAR att gå å köpa kläder...å jag tycker att jag inte gjort annat de senaste månaderna...ÅÅÅÅÅÅÅHHH....jaha, så det får ju bli en resa till stan på Tisdag då, om int nån har några beg. att sälja till mej??!!...nån som ske me´?!
Det va längesedan ni fick ett låt inlägg...så här kommer helgens val...SKRUVA UPP VOLYMEN SÅ KÖR VI!!!!!


Äh...f-n vi tar en till....det ska ju bli sommar i morgon......
 
Den här koregrafin kör vi på dunder i sommar va´??!!! ;-)

Trevlig helg!

Ledig...

..då har jag passat på att grejat lite här hemma.
På Tisdagen så hade mina gardiner som jag skickat efter i Jotex kommit så då blev det "sying" och uppsättning av dom...blev riktigt nöjd faktiskt...

Vardagsrummet...

och det tilltänkta matrummet...(som förhoppningsvis får en matsalsmöbel snart.....)

I går kväll så va Håkan och jobbade så då passade jag på att hälsa på Linda. Alltid lika trevligt...vi tog t.o.m en liten raggartur på byn...å DEEE va längesedan...

Idag så tog jag med mej Ulla till Yxskaftkärlen å köpte lite blommor att ha på bron....det är inte så lätt att ha några blommor där eftersom det nästan alltid blåser åt ett håll, så blommorna får slagsida...men det är kul att ha något iaf.

Håller nu på att tömma dammen så jag kan fylla på nytt vatten och sätta i fontänen...vet inte om jag ska ha kvar den, men måste ju hålla den någorlunda iaf tills jag bestämt mej...
Så här ser den ut (i Juli när det blommar....)


Nä nu ska jag ta å baka lite bröd i väntan på att dammen är tömmd..
Ha en skön helg!

Festligheter...

...kan Fam. Carlsson verkligen bjuda på! I helgen så va Håkan å jag bjudna till Iffelnäs på en mycket trevlig sammankomst! Av de ca 200 bjudna gästerna så blev det ca 100 som hade möjlighet att komma.
Det blev brännbollsmatch...(1 lyra och 1 homerun för min del...)


...fisketävling, allsång och "Let´s dance" va andra aktiviteter som va på dagordningen....åsså mat förståss...



Grillspett med potatissallad, majskolvar och sallad stod på vår meny...med gott dricka till....



Hett som tusan va det...

...men gott va re´!!!

Trebadurerna stod för musiken....

...å 6 utvalda av Trebadurerna fick tävla i en twist i "Let´s dance"....hur kul som helst!!!! HAHAHAHA!!!!

Kvällen blev rätt kylig...vi fick dansa, kramas och stå vid brasan för att hålla värmen...


På söndagen tog vi svängen förbi Sollefteå på vägen hem....ja det blev så eftersom min systerdotter Ida fyllde år i Fredags...hon blev glad när vi kom!!!



Så de va den helgen de...härligt!!!



Fin utsikt...

...vill jag bjuda er på idag...

Utöver vattudalen med sikte över Fiskåfjället (redigerat efter rättelse av "Morsan"...tur ja ha dej!!! ;-)och Svaningen.
Ett uppskattat utflyktsmål som jag och A-C gjorde med vårt jobb i Söndags.

Idag har jag städat å fejat...det va ett tag sedan ska jag säga...har ju annat jag vill göra hellre nu för tiden ;-) å det unnar jag mej...för jag mår sååå bra av det!!

Åsså vill jag avsluta idag med att ta er tillbaka till 80-talet...det va tider de´ :-D

Så har det varit sedan sist...

...helt otroligt!!!! Tror jag är inne i ett riktigt flyt...björnflyt....
På Onsdagskvällen när jag och min kompis åkte med lastbilen till Övik så satt jag och berättade om att jag fått se björn och även lyckats filma lite....då sa han att om vi hade tur så kanske vi fick se en när han skulle ställa av kranen i en grusgrop på vägen till Ö-vik. På morgonen hade nämligen hans arbetskamrat sett björnspår där när han skulle ställa på kranen.
När vi närmade oss gropen sa Jocke: "Börja håll utkik nu, för nu är vi snart framme..."
När vi saktade in och skulle köra in på grusgropen så va tror du står inte där mitt på plan??!!!!
-TITTA BJÖRNEN,JOCKE!!!! skriker jag..... Tro du inte på tusan att björnen står där!!!!!
Vi svänger in och björnen verkar inte särskilt rädd...den lufsar iväg en bit innan den stannar å kikar på oss...å jag hinner både ta kort och filma en liten snutt med kameran...(min videokamera hade jag ju lånat ut..för vem hade kunnat ana detta...hmmmm!!!)

Den står ett tag och tittar på oss...

Jag filmar lite...tills den till sist lufsar längre in i skogen och försvinner...

På Torsdagen så började vi vår resa ner till Stockhom och konserten med Jean Michel Jarre...Å SOM JAG LÄNGTAT!!!!
När vi kliver ur bilen på parkeringen och börjar gå mot Hovet så är det riktigt sommar i luften...luktar Hägg!!!...

Stor å ståtlig hägg som jag var tvungen att ta en bild på....

Sedan va det då dax för att se Mannen som inspirerat mej sedan 10-12 års åldern....
Det va så mäktigt att jag rös och blev nästan lite rörd i ögat....speciellt när det satte igång...men flera gånger under den 2 timmar långa konserten....MÄKTIGT är ordet!!!!!

Smakprov...som är HÄST längder från känslan att vara där...men ändå....

Å för er som inte känner igen denna så får ni en till, som ni ju måste har hört nån gång...det hör till allmänbildingen fasen i mej ;-)



Ja det här är ju som sagt inget som går att jämföra med den riktiga varan men...
 
Sedan va det då dax att åka hem igen efter att ha fått slagga hos Björn i Uppsala...
Ingen björn i sikte på vägen hem, men det va rätt spännande ändå....ja bilden får tala för sej själv...men det va tur att det inte va nån trafik mellan Junsele å Backe på Fredag eftermiddag.. fniss...kul vare´ iaf....inte såååå lätt ska ni veta att hålla koll på ett lastbilsekipage....

Suddig bild...men Jocke skyllde på att det skakade...jag tror han va skiträdd..men det skulle han aldrig erkänna...men det kan jag..spännde mej som en fiolsträng....
Sedan va det gasen i botten hem till Kärleken i, som Edwin säger: Lallas racerbil ;-)
Skönt att va hemma iaf till slut.....

"De ske va gött å leva, annars kan de kvetta..."

I helgen...

...har jag haft en av de bästa helgerna på flera år!!!
På Lördagsmorgonen bar det av till Sundsvall. Det va Håkan och jag, Lars och Helena...vi skulle göra Ikea med omnejd och bo på Hotell Knaust...ett underbart fint hotell. Kan varmt rekomedera det!
Det gick en hel utlandsresa i pengar för både mej å H....hoppas ändå kunna åka till hösten...bara att börja om med spargrisen...
Så här såg bilen ut på Söndagen när vi handlat klart...det va nästan så att bagageluckan inte gick att stänga....
ps kolla in lutningen på Håkkes bil...fniss...båtstuk!!!


När vi checkat in på hotellet vid 18 tiden så blev det ett sköööönt bad innan vi bestämt att vi skulle ut äta och dricka lite gott kl.20...hann nästan bli klar...bara 10 min sen... ;-)

Klaaaaar...Nu går vi....

Helena å jag som inte kunde välja vad vi skulle äta...bestämde oss för att äta hälfen å sen byta...så kan man göra med riktigt goda vänner...slipper man ångra sej....hihihihi....

Det här kortet måste jag bara ha med...Visst ser det lyxigt ut där Lars sitter å läser??!! Kunde varit på slottet.....eller hur??!

Hotell trappan utanför hotellrummet...ja ni ser ju.....kändes rätt lyxigt faktiskt...men det bästa med resan va iaf sällskapet!!!
Tack för en underbar helg!!! PoK

Spännande dygn....

...började redan i Strömsund...där jag och A-C fick vara med om något som knappt går att återge!!! Ska iaf pröva...
När vi började vår resa till Djupudden och åker över Vattudalsbron så fick vi vara med om något jag aldrig hört att någon upplevt!!! 7 Maj och det blåser skapligt och vi kommer en tredjedel av vattudalsbron så tänker jag först...Va f-n håller bilen på att rasa ihop, har alla 4 stötdämpare och fjädrar gått...nääää....va f-n är det en jordbävning???!!! nääää...f-n håller bron på att störta ner i Vattudalen??!! Då skirker A-C..-KÖÖÖÖÖÖR!!!!!!!!!!!!!!! å då jävlar i samma ögonblick som jag trodde att nu störtar vi ner i Vattudalen...tryckte jag ner hela gasen och brasssar över bron...!!! Ja om man ska pröva återge det vi kände, så kändes det som att bron och bilen va en berg och dalbana...det gungade...ja så mycket att vi trodde faktiskt att bron skulle störta...
När vi hade kört om 2 bilar (tro jag...) och mött den 3:e nästan i bredd med den andra jag körde om  så va vi över....då va jag tvungen att stanna för hjärtat kändes som det skulle bulta ur kroppen och benen va som spagetti darr...vi vände oss mot varann, tittade bakåt för att se om bron va kvar...och sa -VA FAN VA DE SOM HÄNDE???!!!! Ja vi vet inte vad som hände men, som sagt vi trodde att vår tid var kommen.....Om någon som läser detta har hört nåt eller varit med om något liknande, eller har någon teori om vad som hände med bron...Skriv gärna en kommentar!!! Jag har varit med om att bron rör sej när man går över när ex. en lastbil kör över...men det är INGENTING!!!!!.....FY FAN VA RÄDD VI BLEV...KOMMER ALDRIG ATT GLÖMMA DETTA...Å KOMMER ALLTID ATT TÄNKA PÅ DET NÄR JAG KÖR ÖVER...HUVVA!!!!

Ja ja...sedan va de ju det här som gällde då....det får tala själv....


Härifrån skrämde vi bort den...den grävde i en myrstack å skulle äta lite myrägg kanske och lite rötter måhända....




Utsikt över Vattudalen...


Björnspår vi såg på morgonpromenaden....


Gammalt björnide...


Resten av resan tror jag få bli lite privat (ji sii ju dunken;)...men vi har haft det SKITKUL!!!!!
TACK KARIN Å S-Å FÖR ALLT!!! BJÖRNKRAM TILL ER!!!!!

Härligt att va ledig....

å det inledde jag med att åka med Ulla å Anki in till stan på Måndagen. Jag skulle köpa en soffa och fotöjl till Håkans stuga i Stamsele, å Ulla skulle titta efter en bäddsoffa till sin stuga. Det blev lyckade affärer. Soffan och fotöljen va bra å Ulla hittade en bäddsoffa på loppis för 180 spänn. Som hittat!!! Kikade även in på "kvarna" i Hammerdal å där blev det oxå affär. Kastrull för min del och bl.a hundlåda till valparna för Ulla...

På Tisdagen så började jag att kratta min tomt...hann ungefär halva ena sidan så började det regna...så jag fick göra innetjänst resten av dagen...slängde ut mattorna, dammsugade och putsade 2 fönster och bytte gardiner, innan jag fick ett besök av min Mor.
Nu har jag bara lite kvar att kratta på baksidan huset innan jag är helt klar, undrar bara hur det ska kännas i armarna i morgon...med tanke på att varje knapptryckning nu på tangentbordet gör ont i armarna....men fiiiint blire´!!!


I morgon ska jag göra klart innan turen upp till Djupudden hade jag tänkt iaf. Jag och A-C ska till Karin, å förhoppningsvis så får jag se min första björn vilt i naturen....pirrar faktiskt lite i magen när jag tänker på det...
Va in på K´s blogg å hon hade fått några riktigt fina bilder på björn som hon sett igår....*darr*
Har satt batterierna på laddning till kameran och videokameran.....
Fortsättning följer.....


Hallå där!!!

Efter att ha jobbat Måndag till Tisdagnatt åkte jag till Backe för att åter hjälpa Mor med att lägga in ett klickgolv. Denna gång var det i hallen uppe. På kvällen innan jag åkte hem så va jag till min bror som fyllde 42 år och fick lite smörgåstårta..Mums!!!!
Onsdagenkväll så va jag och H till Edwin för att uppvakta honom som oxå fyllde år på Tisdagen...men han blev lika glad att vi kom å uppvaktade dagen efter....
Sista april så fortsatte jag att kratta i dikena vid vägen....blev nästan klar innan H kom å hade slutat tidigare...ja då va det ju så klart roligare att ägna tid till oss...
På kvällen kom Lars och Helena och vi åt kyckling i pitabröd med ett gott glas rött till....sedan åkte vi till Hallviken å tittade på brasan....

En sista april som man inte behövde stå och frysa....tror inte jag varit med om en sådan majbrasa.....i år hände det!!!!

Så va det då 1 Maj....å herregud vilken ljuvlig dag...Åkte till Stamsele när vi väl tog oss upp ur sängen...Där tillbringade vi hela dagen med att "poa" på och slappa...och fick även besök...

Patrik och Linda kom förbi...jättetrevligt!!!
Sedan blev det grillat till middag innan vi va tvungna att åka hem...

Å här är Alice med valparna...som fick prova på att vara ute ch känna på gräset för första gången..."myspysarna"


 
Å hör kommer en liten videosnutt....


Dom är ju såååå sööööta!!!!

Ja de va den ljuvliga dagen...å dom ljuvliga dagarna...i morgon är det jobb igen...å nästa dag å...MEN SEN!!! är jag ledig från Måndag kl.10.00 till nästa Måndag kl.16.00 JIIIIHAAAAA...hoppas då på fint väder och att jag ska hinna göra mycket här hemma...ser faktiskt fram emot det...krattning, putsa fönster, byta till sommargardiner, ställa iordning altanen...ska bli skönt när det är gjort!!!!
Ha nu en skön helg!!!!
Kramen

"Ingen ska få bestämma hur jag ska leva mitt liv...det ska jag göra..."

RSS 2.0